WELKOM BIJ DE SPECIALIST IN

HOUT & BOUWMATERIALEN

MAATWERK IS BIJ ONS STANDAARD

GRATIS

transport

MAATWERK

specialist

DESKUNDIG

ADVIES

PERSOONLIJKE

BEGELEIDING
advies

HOE MOET U ZELF EEN DEUR INMETEN?

TYPE

Stomp of Opdek?
Bij een opdekdeur is de deur voorzien van een opdekrand. Hiermee valt de deur op het kozijn. Bij een stompe deur is de rand stomp (recht) en valt de deur in het kozijn.

KLIK HIER

MAAT

Deuren worden voornamelijk besteld in standaard hoogte en breedte maten. Wanneer u een vreemde maat heeft of speciale wensen heeft dan kunnen we natuurlijk ook deuren op maat leveren.

kLIK HIER

DRAAIRICHTING

Bij een opdekdeur dient u altijd een draairichting aan te geven. Bij een stompe deur is dit alleen nodig wanneer er bepaalde bewerkingen in de fabriek gedaan moeten worden.

KLIK HIER
INMETEN

IS MIJN DEUR STOMP OF OPDEK?

ER ZIJN 2 SOORTEN BINNENDEUREN

Stomp
Een stompe deur heeft rechte randen en valt volledig in het kozijn. De deuren worden gehangen aan scharnieren die in het kozijn worden gefreesd. Een stompe deur wordt meestal in het werk nog op maat geschaafd. Dit zorgt ervoor dat de deur perfect op het kozijn aansluit.

 

OPDEK
Een opdekdeur heeft een rand die gedeeltelijk over het kozijn valt. Hierdoor sluit een deel van de deur op het kozijn en een deel valt erin. Opdekdeuren worden gehangen aan speciale paumelles in plaats van scharnieren. Ze zijn sneller en gemakkelijker te plaatsen, maar hebben wel een minder strak uiterlijk door de opdekrand. Deze deuren zijn alleen aan de onderzijde in te korten. In de breedte en aan de bovenzijde kan niets vermaakt worden door de opdekrand.

Ieder merk stalen kozijnen heeft zijn eigen model paumelle (scharnier voor opdekdeuren). Sommige modellen zijn niet of erg lastig te verkrijgen. Gooi de oude deur dus nooit weg met de paumelles er nog aan, maar bewaar deze goed.

 

INMETEN

WAT IS DE MAAT VAN MIJN DEUR?

STANDAARDMATEN

Binnendeuren worden voornamelijk geleverd in standaard breedte en hoogte maten. Een stompe deur moet bijna altijd nog in het werk op maat geschaafd worden. Dit wordt ter plaatse gedaan, zodat het precies in het kozijn afgemeten kan worden.
Bij een opdekdeur kan er alleen aan de onderzijde wat van de deur afgehaald worden. Hierdoor zijn normaal gesproken bij een opdekdeur de breedtematen altijd standaard.

BREEDTE:

63cm

68cm

73cm

78cm

83cm

88cm

93cm

HOOGTE:

201,5cm

211,5cm

231,5cm

MAATWERK

Heeft u een bijzondere maat of wilt u een extra brede of hoge deur, dan kunnen we ook maatwerk leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kamerhoge glasdeur, een taatsdeur of een speciale maat schuifdeur.

Mocht u twijfelen over de maat dan kunnen we eventueel de inmeting voor u verzorgen (alleen in de regio)

MEET-INSTRUCTIES

Bij een opdekdeur meet u op de volgende manier:

  • Voor het bepalen van de breedte meet u de kleinste maat, zonder opdekrand
  • Voor het bepalen van de hoogte meet u de grootste maat, inclusief opdekrand.

 

Bij een stompe deur meet u op de volgende manier:

  • Voor het bepalen van de breedte meet u zowel bovenin als onderin de breedte maat. De kans is groot dat de deur niet precies op een standaard breedte maat uitkomt. Vaak bestelt u een standaardmaat, die in het werk nog op maat geschaafd moet worden.
  • Voor het bepalen van de hoogte meet u ook zowel links als rechts de hoogte maat.
  • Check altijd of de deur op dit moment goed hangt en aansluit op het kozijn.
    Als er erg veel ruimte zit, is dit het moment om wel de juiste maat te bestellen.
    Bij twijfel meet u ook de dagmaten (maten in het kozijn)

 

INMETEN VAN EEN OPDEKDEUR

Heeft u een bijzonder maat? Meet dan ook de hoogte van het krukgat. Normaal gesproken bevindt het hard van het krukgat zich op een hoogte van 105cm, vanaf onderzijde gemeten. Bij een bijzondere maat of een van onder afgekorte deur kan dit anders zijn. Door dit goed te checken hoeft u het slotplaatje in uw kozijn niet te verplaatsen.

INMETEN

DRAAIRICHTING BEPALEN

U bekijkt de draairichting van een deur altijd vanaf de zijde dat de deur naar u toekomt. Ga eerst aan die zijde van de deur staan en kijk dan aan welke zijde de scharnieren of paumelles zitten. Wanneer rechts, dan is de deur rechtsdraaiend en wanneer links dan is de deur linksdraaiend.